RSS

Blog

Animalele de companie: o influență pozitivă asupra copiilor
Fiecare persoană are nevoie de iubire iar necuvântătoarele sunt cele care oferă necondiționat. Nu de puține ori am întâlnit persoane cu zâmbetul pe buze și cu o dispoziție psihică foarte bună, mulțumită acestor animale de companie. Ele contribuie activ la detensionarea energetică a oamenilor, fiind capabile de cele mai multe ori ”să simtă” atunci când ceva nu este în regulă.
Părinții: eroii celor mici
Lumea celor mici este cel mai frumos tărâm unde ai vrea să pășești indiferent de vârstă. Prinți și prințese, spâni și spiriduși, toți se adună împreună pentru a forma cea mai frumoasă echipă. Copiii sunt cei care dau viață iubirii dintre părinți, sunt cei care merită să își clădească palatul cu propriile dorințe într-o lume mai bună. Părinții sunt cei care participă la consolidarea fundației acestui palat.
6 sfaturi practice pentru a crește un copil fericit!
Ai ajuns să fii părinte și pe lângă bucuria și iubirea pe care o simți pentru că micuțul a intrat în viața ta, ai un sentiment de frică în privința faptului că nu știi care sunt cele mai bune metode de a crește un copil. Este o noua aventuă plină de farmec și emoție care nu ar trebui să te sperie. Îți venim în ajutor cu câteva sfaturi și sugestii pentru a te ajuta să intri în această lume a parentingului cu dreptul, iar familia ta să fie una frumoasă, fericită.
Cum îi insuflăm copilului plăcerea pentru a învăța? Vezi cele 4 sfaturi pe care trebuie să le pui în aplicare pentru a realiza acest lucru
Când aud copiii de școală sau de teme, preferă să facă orice altceva decât să se apuce de studiat. Copilul trebuie învățat de mic că școala nu este atât de groaznică precum pare sau cum a mai auzit de la alți copii mai mari. Lecțiile pot fi amuzante și distractive, așadar nu ezita să îi arăți aceste lucruri. Va trebui să pregătim micuțul încă de la grădiniță! Deoarece atunci va deprinde plăcerea pentru “teme”. Nu va avea de scris, de citit, pentru că încă este prea mic, dar lucruri recreative precum coloratul, alături de tine, îi vor crea impresia că responsabilitatea temelor pentru acasă poate fi distractivă și cu siguranță va aștepta și următoarea sesiune de colorat.
6 pași simpli să îți pregătești copilul pentru noul an școlar!
Noul an școlar se apropie cu pași repezi, așa că este timpul să îți obișnuiești micuțul cu această idee. Fie că este vorba despre grădiniță sau primii ani de școală, copilul are nevoie de sprijinul tău pentru a se pregăti atât fizic cât și psihic pentru ceea ce îl așteaptă. Fiecare nou an școlar vine cu mari emoții și noi provocări inclusuiv pentru părinți, așadar în continuare îți vom prezenta secretele pe care trebuie să le știi pentru ca cel mic să fie încântat de ceea ce îl va aștepta la grădiniță sau la școală!
Când este un adult pregătit să devină părinte? Tot ce trebuie să știi înainte de a deveni părinte:

Aducerea unui copilaș pe lume poate deveni o tentație căreia cu greu îi rezistăm, mai ales atunci când toți cunoscuții și prietenii devin părinți sau când cei din familie ne presează cu întrebări de acest gen.

Totuși, chiar dacă prezența unui bebeluș ne va face să „învățăm mai multe despre dragostea necondiționată, ne va lumina zilele și ne va aduce o împlinire pe termen lung”, decizia de a deveni părinte nu ar trebui luată cu ușurință.

Ești cu adevărat gata să devii părinte? Iată câteva aspecte pe care să le iei în calcul atunci când cauți răspunsul la această întrebare.

 

     Îți dorești un copil din motivele corecte?

 

Copiii nu ar trebui niciodată aduși pe lume doar pentru că părintele are nevoie de iubire. Înainte de orice altceva, este important ca fiecare dintre noi să înțelegă că dragostea unui copil nu este un substitut pentru dragostea unui părinte, a partenerului de viață sau a unui prieten.

Într-adevăr, iubirea pe care ți-o oferă un copil este cea mai sinceră și cea mai împlinitoare formă de dragoste, însă nu este motivul primar pentru a-i da naștere. De fapt, rolul părintelui este de a-i crea micuțului un echilibru emoțional și nu invers.

 

Conceperea unui copil nu trebuie privită ca principala soluție la o problemă din viața adultului. Micuțul nu trebuie să se nască pentru a te scăpa de insistențele rudelor, pentru a ține un partener de viață aproape sau pentru a rezolva dificultățile cu care relația de cuplu se confruntă. Atunci când un bebeluș este conceput doar pentru a găsi soluție unei probleme, în mod cert problema nu va fi rezolvată cu succes ci, dimpotrivă, i se va adăuga și prezența unui copil.

 

Copiii ar trebui să se nască din oameni iubitori, care privesc această experiență drept cea mai mare aventură din viața lor și care sunt dedicați ideii conform căreia familia este o parte importantă și valoroasă a existenței fiecărui om în parte.

 

     Este stabilă relația cu partenerul tău de viață?

Înainte de a vă decide asupra ideii de a avea un copilaș, este necesar ca tu și partenerul de viață să vă evaluați cu atenție relația. În primul an de viață al micuțului vor apărea în fiecare cuplu momente de neglijare. De altfel, ambii părinți vor fi afectați de lipsa somnului, de numeroase solicitări financiare și, prin urmare, vor dispune de mai puțin timp unul pentru celălalt, ceea ce este perfect normal.

În situația în care relația de cuplu este solidă, fiecare partener va face față cu succes misiunii de părinte. Totuși, dacă tu și partenerul tău nu sunteți într-adevăr angajați în acea relație, nu puteți comunica sau nu știți cum să lucrați în echipă, responsabilitățile obișnuite ce țin de îngrijirea bebelușului vă vor conduce cuplul într-o pantă negativă.

 

     Dacă urmează să fii un părinte singur, dispui de suficient sprijin?

Rolul unui părinte singur nu este deloc ușor. Cu toate acestea, în ultimii ani mulți copii ajung să crească în familii monoparentale, motiv pentru care situația în sine devine pe cât se poate de frecventă.

În cazul în care nu ai un partener de viață, te bucuri de prezența altor persoane care să te sprijine? Este extrem de important atât pentru bunăstarea ta, cât și pentru cea a micuțului să existe cineva care să îți ofere o sursă constantă de dragoste, atenție sau ajutor.

Fie că este vorba despre cei din familie, despre cel mai bun prieten sau despre un alt părinte singur, contează în deosebit de mare măsură să fie o persoană dispusă să răspundă la apeluri chiar și în toiul nopții, să poată supraveghea copilul atunci când trebuie să rezolvi o problemă sau care să îți dea un sfat atunci când e nevoie. Cu alte cuvinte, este vorba despre cineva cu care să faci echipă în ceea ce ține de creșterea unui copil.

 

     Poți pune nevoile copilului înaintea nevoilor proprii?

Odată ce un copil intră în viața ta, programul tău va suferi numeroase modificări, întrucât cel mic va avea nevoie de atenție deplină, mai ales în primii ani. Asta înseamnă că stilul de viață cu care te-ai obișnuit până acum trebuie să fie adaptat prezenței micuțului, în așa fel încât acesta să primeze.

 

     Poți renunța la multe din lucrurile pe care ți le dorești în favoarea celor de care copilul are nevoie?

Cu excepția cazului în care situația financiară îți permite cu desăvârșire, vor exista numeroase momente în care va trebui să renunți la toate lucrurile pe care ți le dorești în favoarea celor de care micuțul va avea nevoie.

Indiferent dacă este vorba despre îmbrăcăminte, despre articolele necesare pentru școală sau grădiniță sau despre un aparat dentar, toate acestea necesită eforturi financiare, respectiv prioritizarea nevoilor proprii.

 

     Dispui de o situație financiară care îți permite să îți îndeplinești cu succes rolul de părinte?

Cu toate că nu fiecare dintre noi conștientizează pe deplin, conceperea, creșterea, bunăstarea și educația unui copil implică o serie de cheltuieli. Asta presupune că, înainte de a deveni părinte, trebuie să îți analizezi minuțios situația financiară.

În cazul în care nu dispui de economii substanțiale, de un loc de muncă bine plătit sau de sprijinul celuilalt părinte, trebuie să regândești alegerea de a aduce un copil pe lume.

 

     Știi cum să ai grijă de un copil?

Cu siguranță ai aflat deja că bebelușii nu vin și cu un „manual de utilizare”. Fiecare copil va testa limitele și energia părinților săi în mod frecvent. Dacă nu dispui de suficientă răbdare pentru a crește și educa un copil, când crezi că este momentul în care vei învăța să fii un părinte bun?

Există persoane în familie care îți pot servi drept mentori? Există grupuri locale în orașul tău care le oferă sprijin noilor părinți?

 

Decizia de a aduce pe lume un bebeluș presupune un plan bine fundamentat și multe alegeri calculate, astfel încât micuțul să crească, la rândul său, într-un mod corect, devenind un adult sănătos din punct de vedere emoțional. Așadar, înainte de a face acest pas semnificativ te sfătuim să ții cont de toate sfaturile de mai sus.

Pregătirea copiilor pentru mediul școlar: 5 valori pe care părinții trebuie să le insufle micuților înainte de a merge la școală!
La momentul de față, auzim din ce în ce mai rar despre acel set de valori pe care fiecare dintre noi trebuie să le dețină și mai mult decât atât, în spiritul cărora trebuie să creștem. Fie că vrem să acceptăm asta sau nu, valorile pe care o persoană le are o diferențiază de oamenii obișnuiți, poziționând-o în rândul celor cu adevărat extraordinari. În acest sens, valorile sunt ceea ce îi lipsește unui șef pentru a deveni un adevărat lider, unui geniu care încă nu a fost descoperit pentru a ajunge unul care se bucură de succes și unui tânăr adult care sare din eşec în eşec pentru a se simți pe deplin împlinit.
Sănătatea emoțională a copiilor: ce rol joacă părinții în acest sens? 7 reguli esențiale pe care orice părinte trebuie să le respecte!
Societatea de astăzi ne înfățișează din ce în ce mai des tineri tulburați din punct de vedere emoțional, care manifestă un comportament deloc apropiat de cel aferent vârstei pe care o au. Părinții acuză școala, precum și societatea care, la rândul lor, pun totul pe seama adulților. O astfel de imagine apocaliptică implică o serie de factori nocivi care stau la baza evoluției copiilor în tineri adulți.
Cum să crești tineri adulți de succes? 6 lucruri pe care părinții trebuie să le facă în fiecare zi!
Ce părinte nu își dorește să crească un copil încrezător, care se va bucura de succes în viitorul său și care, mai presus de orice, va aspira la un drum presărat cu împliniri din toate punctele de vedere?
5 mituri despre rolul de părinte și despre cum trebuie să ne creștem copiii Află ce NU trebuie să mai crezi legat de misiunea ta ca părinte!
Atunci când vine vorba despre părinți și despre cele mai bune modalități de a ne crește copii, există o serie de mituri cărora nu trebuie să le mai dăm crezare. În mod cert, astfel de concepții greșite nu ne sunt de ajutor și tot ceea ce fac este să afecteze încrederea părinților în maniera proprie de gestionare a unui astfel de rol. Odată ce reușești să depășești asemenea bariere, precum sunt miturile menționate în rândurile următoare, te vei bucura de mai multă încredere în tine și vei putea lua decizii corecte cu privire la viitorul micuților tăi.