Urmărește-ne în social media
RSS

Blog

Cumpărăturile de sărbători: frica mămicilor de a se confrunta cu crizele de tantrum ale copiilor? Învață cum să gestionezi accesele de furie ale celor mici
Copilașul tău are în mod frecvent accese de furie? Fie plânge într-un mod zgomotos, țipă, îi lovește pe cei din jur sau devine din ce în ce mai agresiv? Ei bine, toate aceste manifestări sunt extrem de comune în cazul micuților și poartă denumirea de tantrum-uri.
Ghidul mămicilor înainte de Crăciun: Cum înveți copilul să împartă jucăriile cu cei din jur?
Iarna a venit, iar noi am intrat voioși în luna decembrie, cunoscută și sub denumirea de luna cadourilor. Ce înseamnă asta? Pe de o parte, pentru cei mici se referă la anotimpul veseliei, al magiei, dar și al darurilor aduse de Moș Crăciun, iar pentru părinți este vorba despre o perioadă pe cât de poate de aglomerată și de costisitoare.
Principala dificultate cu care se confruntă familiile monoparentale: cum poate un părinte singur să crească un copil fericit?
Fiind din ce în ce mai frecvente situațiile în care, în urma unor diverse probleme (divorț, deces, abandon, etc), familia normală devine familie monoparentală, este necesar să luăm în calcul cele mai bune modalități prin care micuții pot beneficia de o copilărie normală, cu toate că se bucură numai de prezența unui singur părinte. Totuși, ca urmare a tumultului produs de viața în lipsa partenerului de cuplu, anumiți adulți uită, deseori, să acorde o atenție deosebită nevoilor copiilor care, la rândul lor, sunt afectați de această situație. Bineînțeles, creșterea unui copil nu este deloc o sarcină ușoară nici pentru ambii părinți, mai ales pentru unul singur.
Învață cum să modelezi comportamentul copilului tău
Suntem conștienți de faptul că pentru a fi părinte nu este nevoie doar să acorzi micuților cele necesare unui trai decent, din punct de vedere material. Ca și părinte ești nevoit să îți extinzi orizontul și să privești în amănunt lucrurile care aduc fericirea copiilor pe primul loc. Aspectul material este un considerent important, însă nu trebuie să fie tratat precum un obiectiv care este plasat în capul listei. Cei mici au nevoie de căldura unui cămin, de iubire și siguranță, de protecție și fericire.
Animalele de companie: o influență pozitivă asupra copiilor
Fiecare persoană are nevoie de iubire iar necuvântătoarele sunt cele care oferă necondiționat. Nu de puține ori am întâlnit persoane cu zâmbetul pe buze și cu o dispoziție psihică foarte bună, mulțumită acestor animale de companie. Ele contribuie activ la detensionarea energetică a oamenilor, fiind capabile de cele mai multe ori ”să simtă” atunci când ceva nu este în regulă.
Părinții: eroii celor mici
Lumea celor mici este cel mai frumos tărâm unde ai vrea să pășești indiferent de vârstă. Prinți și prințese, spâni și spiriduși, toți se adună împreună pentru a forma cea mai frumoasă echipă. Copiii sunt cei care dau viață iubirii dintre părinți, sunt cei care merită să își clădească palatul cu propriile dorințe într-o lume mai bună. Părinții sunt cei care participă la consolidarea fundației acestui palat.
6 sfaturi practice pentru a crește un copil fericit!
Ai ajuns să fii părinte și pe lângă bucuria și iubirea pe care o simți pentru că micuțul a intrat în viața ta, ai un sentiment de frică în privința faptului că nu știi care sunt cele mai bune metode de a crește un copil. Este o noua aventuă plină de farmec și emoție care nu ar trebui să te sperie. Îți venim în ajutor cu câteva sfaturi și sugestii pentru a te ajuta să intri în această lume a parentingului cu dreptul, iar familia ta să fie una frumoasă, fericită.
Cum îi insuflăm copilului plăcerea pentru a învăța? Vezi cele 4 sfaturi pe care trebuie să le pui în aplicare pentru a realiza acest lucru
Când aud copiii de școală sau de teme, preferă să facă orice altceva decât să se apuce de studiat. Copilul trebuie învățat de mic că școala nu este atât de groaznică precum pare sau cum a mai auzit de la alți copii mai mari. Lecțiile pot fi amuzante și distractive, așadar nu ezita să îi arăți aceste lucruri. Va trebui să pregătim micuțul încă de la grădiniță! Deoarece atunci va deprinde plăcerea pentru “teme”. Nu va avea de scris, de citit, pentru că încă este prea mic, dar lucruri recreative precum coloratul, alături de tine, îi vor crea impresia că responsabilitatea temelor pentru acasă poate fi distractivă și cu siguranță va aștepta și următoarea sesiune de colorat.
6 pași simpli să îți pregătești copilul pentru noul an școlar!
Noul an școlar se apropie cu pași repezi, așa că este timpul să îți obișnuiești micuțul cu această idee. Fie că este vorba despre grădiniță sau primii ani de școală, copilul are nevoie de sprijinul tău pentru a se pregăti atât fizic cât și psihic pentru ceea ce îl așteaptă. Fiecare nou an școlar vine cu mari emoții și noi provocări inclusuiv pentru părinți, așadar în continuare îți vom prezenta secretele pe care trebuie să le știi pentru ca cel mic să fie încântat de ceea ce îl va aștepta la grădiniță sau la școală!
Când este un adult pregătit să devină părinte? Tot ce trebuie să știi înainte de a deveni părinte:
Aducerea unui copilaș pe lume poate deveni o tentație căreia cu greu îi rezistăm, mai ales atunci când toți cunoscuții și prietenii devin părinți sau când cei din familie ne presează cu întrebări de acest gen. Totuși, chiar dacă prezența unui bebeluș ne va face să „învățăm mai multe despre dragostea necondiționată, ne va lumina zilele și ne va aduce o împlinire pe termen lung”, decizia de a deveni părinte nu ar trebui luată cu ușurință. Ești cu adevărat gata să devii părinte? Iată câteva aspecte pe care să le iei în calcul atunci când cauți răspunsul la această întrebare.
Suna