RSS

Articole blog din "2019" "November"

Principala dificultate cu care se confruntă familiile monoparentale: cum poate un părinte singur să crească un copil fericit?
Fiind din ce în ce mai frecvente situațiile în care, în urma unor diverse probleme (divorț, deces, abandon, etc), familia normală devine familie monoparentală, este necesar să luăm în calcul cele mai bune modalități prin care micuții pot beneficia de o copilărie normală, cu toate că se bucură numai de prezența unui singur părinte. Totuși, ca urmare a tumultului produs de viața în lipsa partenerului de cuplu, anumiți adulți uită, deseori, să acorde o atenție deosebită nevoilor copiilor care, la rândul lor, sunt afectați de această situație. Bineînțeles, creșterea unui copil nu este deloc o sarcină ușoară nici pentru ambii părinți, mai ales pentru unul singur.
Învață cum să modelezi comportamentul copilului tău
Suntem conștienți de faptul că pentru a fi părinte nu este nevoie doar să acorzi micuților cele necesare unui trai decent, din punct de vedere material. Ca și părinte ești nevoit să îți extinzi orizontul și să privești în amănunt lucrurile care aduc fericirea copiilor pe primul loc. Aspectul material este un considerent important, însă nu trebuie să fie tratat precum un obiectiv care este plasat în capul listei. Cei mici au nevoie de căldura unui cămin, de iubire și siguranță, de protecție și fericire.
Animalele de companie: o influență pozitivă asupra copiilor
Fiecare persoană are nevoie de iubire iar necuvântătoarele sunt cele care oferă necondiționat. Nu de puține ori am întâlnit persoane cu zâmbetul pe buze și cu o dispoziție psihică foarte bună, mulțumită acestor animale de companie. Ele contribuie activ la detensionarea energetică a oamenilor, fiind capabile de cele mai multe ori ”să simtă” atunci când ceva nu este în regulă.